vineri, martie 26, 2010

Groapa Ucide!!!

Saliu, scriu dupa o pauza relativ lunga, dar motivele sunt de ordin personal.Azi anunt inceputul, in Constanta, unei campanii deja pornite la nivel de si inca vreo alte doua orase.Campania asta nu este facuta pentru motociclisti si atat ci este pentru oricare dintre voi care la un moment dat a blestemat gropile din asfalt.Acum cateva zile am pierdut 2 oameni dragi din cauza unei asemenea gropi iar cazul lor nu este singurul la nivel de tara! Pentru ce platim accizele din pretul carburantilor?Pentru ce platim rovgnete (sau cum pielea mea se scrie)? Ca sa ne riscam vietile pe niste strazi cariate?
Clubul DAC MOTORS Bucuresti a initiat aceasta actiune.Deja peste 70 de gropi cu grad mare de risc au fost marcate cu un GROPILA.Acest personaj este emblema dupa care ne ghidam acum si in postura caruia nu vrem sa ajungem! Gropila este de fapt conturul unui om, victima a unui accident, intins pe sosea asa cum vedem noi in filme.Cu el vom incepe in aceasta seara si in Constanta sa marcam gropile care ne pun vietile in pericol.Tine-ti minte ca nu conteaza ca esti posesor de carnet categorie A sau B sau altceva.Campania asta e pentru noi toti.Pune-ti mana pe un spray, creta ...orice va este la indemana si semnalizati craterele care v-au distrus motorul , masina si poate (fereasca sfantul ) sanatatea!

Anuntul initial :

GROAPA UCIDE

Azi, 26 Martie 2010, ora 2:00AM, a inceput o campanie de constientizare a pericolului reprezentat de gropile din asfalt.

Campania consta in desenarea langa fiecare groapa a profilului unei persoane intinse pe asfalt, similar celor dintr-un accident mortal.

Au fost deja marcate in acest mod aproximativ 70 de gropi serioase din toate sectoarele Bucurestiului folosindu-se un spray cu vopsea nepermanenta.

Attached Image

Campania nu are in vedere victimele deja facute de gropile din asfalt dar trage un semnal de alarma despre urmarile tragice ce pot fi cauzate de acestea.

Campania nu este a motociclistilor pentru motociclisti, se adreseaza tuturor participantilor la trafic afectati de gropi si de catre carosabilul degradat.

Gropile existau, noi am marcat posibilitatea producerii de viitoare victime.

Daca in alt mod nu putem influenta autoritatile sa schimbe aceasta situatie, macar putem sa economisim banii de creta cheltuiti in ?favoarea? participantilor traficului rutier la marcarea accidententelor si, in acest mod, poate vor ramane mai multi bani pentru intretinerea strazilor.

Campania este simpla, non-agresiva, dar cu un impact puternic.
Alatura-te oriunde ai fi in tara si ia cu tine cand pleci de-acasa o creta sau o creta cerata, ori o vopsea nepermanenta si ?daruieste? fiecarei gropi din orasul tau conturul potentialei victimei pe care o asteapta.

Astfel, cei ce sunt in masura vor sesiza numarul impresionat al locurilor unde asfaltul este degradat si vor dispune repararea gropilor cauzatoare de victime!!!

Este important sa folositi momente ale zilei/noptii astfel incat sa nu deranjati traficul.

Deasemeni, folositi creta sau vopsea nepermanenta ca sa nu existe explicatii si dialoguri inutile cu politia.

Gropila este un altfel de shotron. Cineva, mai devreme sau mai tarziu va arunca piatra in el si va sari!

Folositi-l pe Gropila si semnalati locurile de pe carosabil din toata tara ce pot contribui la aparitia victimelor viitoare, poate asa vor fi mai putine.

Cu respect,
DAC MOTORS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu